Graudiņš ar spēku Antonijas ielā

Klusajā centrā ir atvērts jauns veģetārais restorāns Graudiņš, uz Antonijas ielas. Vietā, kur pirms tam bijušas visādas citādas ēstuves, piemēram, picērija Paparazzi un indiešu virtuves restorāns, kura nosaukumu neatceros. Neviena no šīm vietām nenoturējās ilgāk par 2-3 gadiem, un pagaidām grūti pateikt, vai Graudiņam veiksies labāk. Konkurence šajā rajonā ir liela, un klienti ir prasīgi. Šodien, kad iegriezos Graudiņā uz pusdienām, tas bija tukšs. Mūsu stundu ilgā apmeklējuma laikā iegriezās vēl tikai 2 apmeklētāji, kas vispār nav laba zīme, jo turpat pretī Vidusjūras virtuves stila restorāni bija pilni.

Bet tagad par pašu Graudiņu. Telpas ir mīlīgas, bet jūtama iepriekšējo restorānu ietekme. Salīdzinājumā ar iepriekšējo nomnieku – indiešu restorānu, ir, protams, nomainītas dekorācijas uz latviskākam, tomēr galdiņu izkārtojums ir līdzīgs. Man šķita drusku nepareizi, ka veģetāram restorānam izvēlets tomēr tāds drusku pastīvs, formālu, klasisku restorānu atgādinošs interjers. Pietrūka mājīguma, lielu, kopīgu galdu, gribētos vairāk omulības.

Ēdienkarte šķiet veidota lielā mērā no vietējiem, sezonāliem produktiem, kas, protams, ir brīnišķīgi. Katrā ēdienā ir graudu klātbūtne kaut kādā veidā, tā lieliski attaisnojot reestorāna nosaukumu. Par restorāna ideju lasāms arī mājas lapā http://www.graudinsrestorans.lv, savukārt ikdienas ēdienkarte atrodama Facebook lapā. Darba dienās ir pieejams dienas piedāvājums: viens ēdiens 4€, divi – 7€, trīs – 10€.

Sava apmeklejuma laikā izvēlejos zaļos salātus ar diedzētiem graudiem kā pirmo ēdienu. Tie bija tiešām ļoti garšīgi, un porcijas lielums pilnīgi pietiekams pirmajam ēdienam.

image

Savukārt kā pamatēdienu baudīju rīsu sautējumu ar rīvētām bietēm un vēl visādiem zaļumiem. Garša arī šim ēdienam bija izcila, bet porcijas lielums… Hmm, varbūt vaina ir manī un es esmu ēdelīgāka nekā vidējais Latvijas restorānu apmeklētājs. Tomēr netrūkst vietu arī tepat tuvumā, pēc kuru apmeklējuma man negribas skriet uzreiz uz tuvējo maiznīcu pēc bulciņas saldajā ēdienā. Tā kā, manuprāt, Graudiņam vajadzētu stipri palielināt savu pamatēdienu porciju lielumu.

image

Vēl interesanti, ka Graudiņa mājas lapā ir sadaļa Grauda spēks, kur lasāms par graudu vērtīgajām īpašībām. Savas nodarbošanās dēļ īpaši pievēršu uzmanību visādiem sveša intelektuālā īpašuma un zinātības kopētājiem, tāpēc apvaicājos viesmīlei, vai
Graudiņam ir kāds sakars ar lielisko Lāčplēša ielas veikaliņu Grauda spēks. Viesmīle to nezināja, bet aizskrēja pajautāt īpašniecei. Esot gan sakars: Graudiņš graudus pērkot tieši no Grauda spēka. Tad jau labi.

Kopumā, es te diez vai atkal nākšu uz pusdienām. Par to cenu šajā rajonā var paēst sātīgāk, arī veģetāri. Taču es varētu kādreiz iegriezties uz brokastīm, ko mājas lapa sola par 5€, ieskaitot kafiju vai tēju. Kā arī vismaz bildēs svētdienas brančs izskatās lieliski, un varētu derēt kādam lietainam vai sniegainam svētdienas rītam.