Jūras kāpostu un dārzeņu zupa

Iedvesmai šī ēdiena radīšanai jāsaka paldies Ievas Virtuvei, kas atkal ne saukta, ne aicināta tika iemesta manā pastkastītē. Taču es recepti nedaudz izmainīju un papildināju ar citām garšvielām.

Sastāvdaļas:
1 sīpols
1 burkāns
4 nelieli kartupeļi
1 zaļā paprika
1 ķiplokgalviņa
200 g jūras kāpostu
Ghī sviests, kumīns, kurkuma, melnie pipari, malts muskatrieksts

image

image

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes.

Vispirms nomazgā, nomizo un sagriež visus dārzeņus. Katliņā liek ghī sviestu un vispirms drusku apcep garšvielas, tad pievieno un apcep sīpolu, papriku un burkānu. Pēc tam met klāt arī kartupeļus, apmaisa, un pārlej ar aptuveni litru ūdens. Kad šķidrums uzvārījies, nogriež lēnu uguni un ļauj vārīties, līdz dārzeņi mīksti, aptuveni 10 minūtes.

image

Tikmēr ķiploku saspiež putriņā. Kad dārzeņi mīksti, zupā iemaisa jūras kāpostu un saspiesto ķiploku. Pavāra vēl aptuveni 3 minūtes, un gatavs ir. Gatavo zupu pārkaisa ar svaigiem zaļumiem, ja tādi mājās atrodas.

image

Rezultāts bija, hmm, interesants. Bija pietiekami garšīgi, bet diez vai šī man kļūs par iecienītu zupu, jo tomēr jūras kāpostu garša ir diezgan specifiska, un labāk man tie patīk svaigi.