Veģetāro picu vakars

Mājās gatavota pica ir klasika – viegli pagatavot, var likt virsū visu, ko vien sirds kāro, un var ēst, cik grib. Turklāt gandrīz vienmēr sanāks garšīgi.

Taču vakardien kopā ar draudzenēm pagatavojām vienu tiiik gardu picu, ka noteikti par to gribas pierakstīt, lai vēlāk neaizmirstas.

Tātad, dāmas un kungi – artišoku un zilā siera pica!

Sastāvdaļas:
Picas pamatne
Tomātu mērce
Olīveļļa
Konservēti artišoki eļļā
Zilais siers (piemēram, Dor Blue, Rokfors, Stiltons, Rankas zilais, u.c.)
Mocarellas siers
Kaperi

Picas pamatni ieziež ar olīveļļu, apsmērē ar tomātu mērci, un virsū brīvi un radoši kārto minētās sastāvdaļas. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Un gardāka veģetārā pica pasaulē gatava!

image

Pārējas picas, ko vakar pagatavojām, arī bija veģetāras, jo vēl vienai draudzenei bija gavēnis. Taču ne gluži vegāniskas, jo bez siera, manuprāt, pagatavot picu būtu tāda kulinārmākslas augstiene, ko i nepretendēju jelkad sasniegt.

Anšovu pica:
Sālītas anšovu filejas, iepriekš novārītas olas, kaperi, lociņi, mocarellas siers, kaltēts oregano. Arī iznāca garda un pikanta.

Sparģeļu un tomātu pica: konservēti sparģeļi, svaigi tomāti, kaperi, mocarellas siers, dažādas kaltētas Vidusjūras garšvielas. Sanāca maigāka, sparģeļus maz varēja just, bet vienalga ļoti gardi.

Tik maz bildīšu šoreiz tāpēc, ka biju aizņemta ar pļāpāšanu un nebija laika vilkt laukā fotoaparātu. 🙂 Paldies Ditai un Lienei par kulināro iedvesmu, idejām un lielisko vakaru!