Turku zirņi ar ziedkāpostu tomātos

Šovakar bija drusku vairāk enerģijas, kā arī gribējās tādu sātīgāku ēdienu, tad nu nedaudz laikietilpīgāka recepte kā parasti. Gatavošanas laiks: ap 45 minūtes.

Sastāvdaļas

2 tases turku zirņi, iepriekš izmērcēti
Sauja balto pupiņu, iepriekš izmērcētas
1 neliels puķukāposts
1 sīpols
4 konservēti tomāti
1 ķiplokgalviņa
Ghī sviests, olīveļļa cepšanai
Kalindži, malti melnie pipari, malts muskatrieksts, saldā paprika, kurkuma

image

Ņem palielu katliņu, tajā izkausē ghī sviestu un iemaisa visas garšvielas. Tad pievieno turku zirņus, nedaudz apcep, pārlej ar ūdeni, lai viss pārklāts, un sautē 25 minūtes uz mazas uguns. Pēc 10 minūtēm turpat piemet arī baltās pupiņas.

Tikmēr atsevišķā lielā pannā ielej olīveļļu, pievieno saldo papriku, kurkumu, melnos piparus, un liek cepties sagriezto sīpolu, puķukāpostu un tomātus. Cep uz vidējas uguns 10 minūtes, tad uzliek vāku un atstāj.

image

Sagriež ķiploku. Kad turku zirņi 25 minūtes vārījušies, nokāš nost atlikušo ūdeni, un iemaisa zirņus pannā pie dārzeņiem. Pievieno arī ķiplokus, un visu sautē uz lēnas uguns 10 minūtes.

image

Pasniedz ar rīsiem, ēd un slavē, un priecājas, ka gavēnis jau tuvojas beigām, vēl tikai 10 dienas. 🙂 Sanāca ļoti gardi.

image